CB Belgesi

CB Belgesi NEDIR?

                     Elektroteknik Ekipman ve Bileşenleri için IEC Uygunluk Değerlendirme Şemaları Sistemi (IECEE) Sertifikasyon Kuruluşu (CB) Şeması, ürün güvenliği test raporlarının ve elektrikli ve elektronik ekipman, cihaz ve bileşenlerin sertifikalarının karşılıklı kabulü için dünyanın ilk uluslararası sistemidir. Uluslararası kabul görmüş ürün güvenliği standartlarının kullanımına dayanan CB Scheme, ürünleri uygulanabilir teknik standartlara göre test etmekten sorumlu olan küresel bir CB test laboratuvarları ağına (CBTL) dayanmaktadır. Ürün test sonuçları daha sonra, CBTL tarafından test edilen ürünlere ek testler yapmadan yasal erişim izni verebilecek CB Scheme üye ülkelerindeki ulusal sertifika kuruluşlarına (NCB'ler) sunulur.

CB SERTIFIKASYON PROGRAMININ FAYDALARI NELERDIR?

                     Halen, Avrupa Birliği (AB) Üye Devletleri, ABD, Çin, Hindistan, Kore ve Rusya dahil olmak üzere dünya genelinde 50'den fazla CB Scheme üyesi ülke bulunmaktadır. CB Şemasını kullanan üreticiler, pahalı, yinelenen testlere gerek kalmadan her CB Şeması üyesi ülkeye potansiyel olarak erişebilirler. Ayrıca, CB Şeması başvuru sahiplerine genellikle herhangi bir ek test gerekmediğinden NCB'ler tarafından öncelikli olarak önem verilir.

PTC Test, IECEE CB PROGRAMINA AKTIF BIR KÜRESEL KATILIMCIDIR.
Elektrikli ve elektronik ürünleri ürün kategorisinin neredeyse tamamı altında test edebilen CB Şeması yetkili CBTL'leri işletmekteyiz. CB Scheme ürün testine ek olarak PTC test, CB Scheme kapsamında Eurofins tanınmış bir NCB'dir.

PTC Test, ÜRÜNLERINIZ IÇIN GLOBAL PAZAR ERIŞIMI SAĞLAR
Uzman ekibimiz, değer katmak ve güvenli ve güvenilir ürünler sunmanıza yardımcı olmak için tüm ürün geliştirme döngüsü boyunca sizinle birlikte çalışır. PTC Test teknik uzmanları, güncel ve değişen ihtiyaçlar hakkında güncel bilgiler sağlayan uluslararası danışma kurullarına ve standart geliştirme faaliyetlerine aktif olarak katılmaktadır. Saudi Arabistan standartlarına göre ülkeye giriş izni alınabilmesi için IECEE Certificate alınması gerekmektedir. Ürünlerinizin IECEE test raporu ve CB belgesi alındıktan sonra yazılım sistemden alığınız IECEE certificate ile gümrük işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

IECEE Ve CB kapsamında faaliyetler

Electric Water Pumps only – مضخات المياه الكهربائية
Mobile Phone Devices – أجهزة الهاتف المتنقل
Mobile Charger (plug connected and unplugged with cable – شاحن اللأجهزة المتنقلة (القابس الكهربائي الموصول و الغير موصول بسلك)
Car Charger for Mobile Devices – شاحن السيارة للأجهزة المتنقلة
Wireless Charger For Mobile Phones – الشاحن اللاسلكي للهواتف المتنقلة
Mobile Phone Batteries – بطاريات الهواتف المتنقلة
Mobile Batteries(Power Bank) البطاريات المتنقلة (باور بانك)
Laptops and Tablets- الكمبيوتر المحمول والأجهزة اللوحية
Smart Watches – ساعات اليد الذكية
Smart Band -السوار الذكي
Television and Monitors – أجهزة التلفاز و شاشات العرض
Dish Washer
Wireless Headphones
Laptop Charger (Laptop Power Adapter)
Lighting Products
Bluetooth Speakers

STANDARTLAR 

IEC 60335-2-41 (0 – 3500W) IEC 60335-2-51 (0 – 300W)
IEC 60950-1 IEC 62368
SASO 2203
IEC 60950-1 IEC 62368
IEC 60950-1
IEC 62133-2:2017
IEC 62133-1 IEC 62133-2 IEC 60950-1
IEC 60950-1 IEC 62368
IEC 60950-1 IEC 62368
IEC 60950-1 IEC 62368
SASO IEC 60065 IEC 60950-1 IEC 62368
IEC 60335-2-5:2012 AMD1:2018
IEC 60950-1
IEC 60950-1 IEC 62368
SASO 2902:2018 SASO 2870:2015 + additional IEC standard (varies on product type)
IEC 60065

2021 Yılında firmamız CB Belgesi kapsamına yeni standartlar ekledi . Bunlardan En önemlidi , Dalgıç ve Santrafüj pompalara CB Belgesi ve Fanlar CB Belgesidir. 

CB Nedir? cb certificate Nasıl Alınır , cb certificate search cb certificate logo cb certificate iec ,cb certificate meaning , cb certificate sample , 

 CB Tam Sertifikasyon Şeması, IECEE CB Programının bir uzantısıdır. Genel üretim hattının ilk test / sertifikalandırma ile sürekli uyumlu olmasını sağlayan fabrika gözetimi ve yeniden test işlemlerini içerir.

LED lerde Elektrik Enerjisi Verimliliği , IECEE Tanıma Sertfikası 

 Led Modüllerde CB ve IECEE sertifikası 2019 yılından sonra Saudi arabistan tarafında zorunlu hale gelmiştir.

IEC 62031 Led standartına göre IECEE test raporu ve CB sertifikası tarafımızca hazırlanır , Daha sonra EER sertifikası hazırlanır . Hazırlanan bu sertifika ürünlerin avrupa IECEE sistemine ve CB şemasına uygun olduğunu gösterir. Daha sonra SASO 2870 ve SASO 2902 standartlarına göre yapılacak olan test raporundan sonra Led modüllerinize EER etiketi alabilirsiniz , Her yıl düzenlenecek olan bu işlem Dünya markaları arasına girmek için kaçınılmaz bir fırsatır.

 IECEE Nedir?

 Elektroteknik Ekipman ve Bileşenler için IEC Uygunluk Değerlendirme Programları Sistemi IECEE, IEC Uluslararası Standartlarına dayanan çok taraflı bir sertifikalandırma sistemidir. Üyeleri, dünya çapındaki ulusal seviyelerde sertifikasyon veya onay almak için test sonuçlarının karşılıklı tanınması (karşılıklı kabul etme) ilkesini kullanır.

 IECEE Planları, evlerin, ofislerin, atölyelerin, sağlık tesislerinin diğerlerinin yanı sıra bileşenlerin, cihazların ve ekipmanların emniyetini, kalitesini, verimliliğini ve genel performansını gösterir. Toplamda, IECEE 23 kategoride elektrikli ve elektronik ekipman ve test hizmetleri sunmaktadır.

 PTC laboratuvarı CB Programı kapsamında testler yapmak için IEC tarafından bir CB Test Laboratuvarı olarak tanınır. Ekipmanınızın müteakip CB Şeması sertifikası için gereken tüm test ve prosedürleri uyguluyoruz:

Uygulanabilir IEC standartları tanımlama CB Programı kapsamında elektriksel güvenlik testleri

TRF formatında test raporu verilmesi Raporun belgelendirme kuruluşu ile işlenmesi

PTC Laboratuvarı, 6 yılı aşkın bir süredir elektrik ve elektronik endüstrisi ile çalışmaktayız

Elektroteknik Ekipman ve Bileşenleri için IEC Uygunluk Değerlendirme Şemaları Sistemi (IECEE) Sertifikasyon Kuruluşu (CB) Şeması, ürün güvenliği test raporlarının, elektrikli ve elektronik ekipman, cihaz ve bileşenlerin sertifikalarının karşılıklı kabulü için dünyanın ilk uluslararası sistemidir.

PTC Testing, IECEE CB PROGRAMINA AKTİF BIR KÜRESEL KATILIMCIDIR.

PTC Testing, ÜRÜNLERİNİZ İÇİN GLOBAL PAZAR ERİŞİMİ SAĞLAR.

sizde ürünlerinizi Global pazarda ihrac etmek için PTC Laboratuvarı ile CB Belgesi alın.

Mobil : +90 216 393 55 61

GSM   : +90555 852 56 69

E-mail : ozcan@ptctesting.com