latex dress
latex dresses
latex clothing
latex clothing

IP Koruma Testi laboratuvarı

IP sınıflandırma , IP Su Koruma Sınıfı belirleme , Sızdırmazlık testleri ve Tüm bilgileri 

IP Koruma Sınıfı (Ingress Protection Rating)

 

Su girişi koruma testi

Toz, aşındırıcı maddelerin, nemin veya suyun nüfuz edebileceği zorlu ortamlarda çalışması amaçlanan elektrikli veya elektronik ekipmanların iyi bir şekilde kapatılması, elektrik çarpması, yangın veya patlama risklerini azaltmada büyük öneme sahiptir.

Asgari şartlar, elektrik güvenliği için ürün standartları ve potansiyel olarak patlayıcı ortamlarda kullanılan ekipman standartları gibi belgelerde belirtilmiştir.

Ayrıca yüksek güvenilirlik gereksinimleri olan ve toz girişinin sorunlara neden olabileceği ürünler için geçerli olan kapsülleme gereksinimleri de vardır. IP sınıflandırma testi normal olarak, İsveç Standart SS EN 60529 olarak da kabul edilen, küresel IEC 60529 standardına veya Avrupa'daki eşdeğeri EN 60529'a göre yapılır.

Uluslararası Elektronik Teknik Komisyonu tarafından belirlenen iki basamaklı bir sayı, bir elektronik ekipman parçasına veya elektronik ekipman için bir mahfazaya Giriş Koruma derecesi sağlamak için kullanılır.

EN60529'dan sonraki koruma sınıfı, iki kod harfinden (IP) ve koruma miktarı için bir kod numarasından oluşan kısa sembollerle gösterilir.

Örnek: IP65 (NEMA 4)

İki hane farklı çevresel etki biçimlerini temsil eder:

 • İlk hane katı cisimlerin girmesine karşı korumayı temsil eder.

 • İkinci hane sıvı girişine karşı korumayı temsil eder.

Her basamağın değeri büyüdükçe, koruma da artar. Örnek olarak, IP54 dereceli bir ürün çevresel faktörlere karşı IP42 dereceli benzer bir üründen daha iyi korunacaktır.

 IP X8 koruma sınıfında Akreditasyon alanımız ,

Test, muhafazanın tamamen suya batırılmasıyla yapılır. Test koşulları üretici ve kullanıcı arasında anlaşmaya tabidir. IP X8 Sınıfı için kabul, maddenin tatmin edici bir şekilde çalışmasını önleyecek veya bir güvenlik riski oluşturacak şekilde, bu kadar miktarda veya herhangi bir konumda öğeye nüfuz etmesini gerektirmez.Türkiyede İlk defa IPX8 koruma sınıfı 10 bar kadar tarafımızca yapılmaktadır.

Ürünlerinizin dış mekan iç mekan kullanımında son kullanıcıya ulaşmadan önce içerisine su koruma testinin yapılması kalite açısından oldukça önemlidir. IP Koruma Testleri normalde sınıflarını üretici belirler , Üretici IP Koruma testlerinin ürünlerinin sınıflandırılması da isteyebilir Bu sefer laboratuvarımız IP12 den başlıyarak yukarı doğru test yapmaya başlar ürünler hangi sınıftan kalırsa bir önceki sınıf ürünün IP Su koruma sınıfı olarak belirlenir ve TÜRKAK Akreditayonlu test raporu ile resmileşir. Daha sonra ürünlerin üzerlerine koruma işareti ve IP Koruma sınıfını yazabilirsiniz

Örnek olarak ; Ip su koruma testi , Sızdırmazlık testleri , Akredite IP Koruma testi , IP Koruma Sınıfı Testleri

 IP Su koruma Test Laboratuvarı

 Toz, aşındırıcı maddelerin, nemin veya suyun nüfuz edebileceği zorlu ortamlarda çalışması amaçlanan elektrikli veya elektronik ekipmanların iyi bir şekilde kapatılması, elektrik çarpması, yangın veya patlama risklerini azaltmada büyük öneme sahiptir.

 IP Su Koruma Testi

IP X1 X2 Sıvı temasına maruz kalacak ürünlerin damlama yöntemi ile testlerinin yapılmasını sağlayan cihaztır.

 IP X3 X4 Su sıçraması vb.etkilere maruz kalacak ürünlerin testlerinin yapılmasını sağlayan cihaztır.

 IP X5 X6 Mahfazaların herhangi bir doğrultudan fışkıran suya karşı dayanaklığını test etmek için kullanılan cihazdır.

 IP X7 Suyun altında kullanılması amaçlanan cihazların gerekli korumayı sağlayıp sağlamadığını kontrolünü sağlayan cihaztır.

 IP X8 Belirli derinliklerden kullanılması amaçlanan cihazların gerekli korumayı sağlayıp sağlamadığını kontrolünü sağlayan cihazdır.

IPX1 IPX2 IPX3 IPX4 IPX5 IPX6

 Dikey yağmur damlası test (IPX1, IPX2) DP-1

2. Salınımlı Boru Test Cihazı (IPX3, IPX4) SSW-1
3. Püskürtme Memesi (IPX3, IPX4) SN-1
4. El Jet Nozul (IPX5, IPX6) SN-2
5. Akıllı Su Temini Ve Kontrol Sistemi (IPX7) WCS-1
6. IPX8 Su Sızdırmazlık Basınç Test Cihazı WTP-1
7. Eğilebilir Döner Sahne TS-1

  Dikey Damla Yağmur Test Makinası 

Açıklama

 Bu test cihazı Dikey Düşen Su Damlaları karşı koruma doğrulamak içindir. Bu tasarlanmış ve IEC60529 fıkra IPX1 ve IPX2 standart gereklerine uygun imal edilir.

Damla kutusunun yükselişi ve düşüşü motor tarafından kontrol edilir. Bu kimin hız dönen IPX1 testi için / dk 1r olan dönebilen objektif bir tablo ile donatılmıştır; Ayrıca IPX2 testi için numune desteklemek için 15 ° eğim ile donatılmıştır.

Kir filtrasyon için 1. Paslanmaz çelik ince filtre.

2. Su reaktif maddeler ve atmosferik engelleme iğne önlemek için, iğne suyu uçurmak için basınçlı hava kullanın. (Hava kompresörü dahil değildir).

3. Paslanmaz çelik genel tıbbi iğne meme, kolay pas kolay değil, satın almak.

4. İğne meme ve konik bağlantısı kullanarak iğne meme koltuk, kolayca aracı olmadan değiştirilebilir, iğne meme bireysel hasar hızla ve kolayca değiştirilebilir.

 Hızlı iletişim için : +90 216 225 03 41

  E-mail              : ozcan@ptctesting.com