Ce Belgesi

CE Belgesi Nedir 

Ce Belgesi aslında bir avrupa uygunluk ve ürünlerin serbest dolaşım kimliğidir.firmalar ürettikleri ürünlerin kalitesini ve uluslar arası standartlarına göre test yaptırdıklarında ortaya seri üretimden önce çıkacak hataları tesbit etmek ve ürünün son kullancıya ulaşmadan güvenliğini oluşturmak için verilen bir sertifikadır. CE Belgesi veya CE işaretlemesi ürünün Akreditayonlu test raporlarından sonra yayınlanan aslında bir nebi deklerasyondur. Fakat bazı ürünler Sanayi bakanlığı E4 girdiği için yönetmelikte geçen ve sıralanan listeye göre NB kuruluşlar yani riskli ürünlere ce belgesi verilebilen ürünlere CE Belgesi yayınlanabilir.

CE İşareti hangi şartlarda kulanılır.

Dünyada üretiken ürünler grulara ve kullanılan alanlara göre değişkenlik göstermektedir.  mesela Aydınlatma ürünlerinde ce belgesi demek ürünün IEC 60598-1 Standartına göre Akreditasyonlu test raporunun olmasu gerekir. Akreditayonlu test raporu yayınlanması demek ürün uluslar arası standartlardan geçmiş ve işareti koli veya ürün üzerine vurma hakkına sahip olduğunu gösterir.

CE Belgesi Hangi ürünlere alınır.

  1. Makina 
  2. Elektrikli ev aletleri
  3. Aydınlatma 
  4. Medikal sektör
  5. EK4 Giren Risk gruplu makinalar vs örnekler verilebilir.

Hr bir ana grubun ayrı ayrı ce belgesi için uluslar arası standartları vardır. 

“CE işareti”olmazsa ne olur?

Dış ticaretimiz açısından, bu işareti taşıması gerektiği halde taşımayan ürünün AB üyesi ülkelere ihracatı mümkün değildir. İç pazarımız açısından ise, mevzuat uyumu tamamlanmış ve zorunlu uygulamaya girmiş ürün yönetmelikleri kapsamına giren ürünlerden CE İşareti taşıması gerektiği halde taşımayan ürünlerin ülkemiz piyasasına arz edilmesi de mümkün bulunmamaktadır

CE İşareti için En hızlı ve En uygun fiyat almak için iletişime geçebilirsiniz

Tel     : +90 216 393 55 61

Mobil : +90 555 852 56 69

E-mail: ozcan@ptctesting.com